Verdens mest bisarre alkoholforbud

 TAGS:undefined

Amerikansk film blir stadig inspirert av den kjente amerikanske forbudstiden i begynnelsen av nittenhundretallet. Det svarte markedet ble styrt av gangstere som Al Capone, og dette har fungert som utgangspunkt for mange Hollywood-filmer. Historier om organisert kriminalitet, smugling og underjordisk virksomhet har generert ideer til filmer og bøker om de negative konsekvensene av dette forbudet.

Selv om det er nesten 100 år siden denne loven ble opphevet, er det fortsatt flere alkoholrelaterte forbud rundt om i verden. Det er derfor websiden The drinks Business har utarbeidet en liste over de syv rareste alkohollovene i verden.

1. Ridning etter å ha drukket (Colorado, USA):

I delstaten Colorado hester regnes som et transportmiddel. Det er derfor dem som rir under påvirkning av alkohol er bøtelagt på samme måte som om man førte et kjøretøy.

2. Ikke selg kald øl (Oklahoma, USA):

I delstaten Oklahoma er det forbudt å selge øl med mer enn 4% alkohol kaldt. Så hvis du planlegger en fest, du bør ha dem i kjøleskapet noen dager i forveien.

3. Forbud mot menneskefigurer på etikettene av alkoholholdige drikkevarer (Alabama, USA):

Hvis du er en grafisk designer i Alabama og arbeidet med et destilleri, må du huske på at etiketter som viser «folk som poserer på en sensuell eller umoralsk måte» er ikke tillatt. Det er et forbud pålagt av Alabama Alcoholic Beverage Control Board.

4. Forbudte shots og cocktailer etter midnatt (Australia):

Hvis du ferier i Australia, du bør spørre etter cocktailer og shots før midnatt, fordi i landet til «Aussies» er det forbudt å selge etter klokken tolv midnatt.

5. Dødsstraff for fyllekjøring (El Salvador):

Dette mellomamerikanske landet er svært strenge mot dem som setter seg bak rattet etter å ha drukket alkohol: dødsstraff gjelder for dem som bryter denne loven.

6. Supermarkeder kan ikke selge alkohol etter 19:00 (Sverige):

I dette skandinaviske landet, er det forbudt for supermarkeder å selge alkoholholdige drikker etter 19:00. Så hvis du ønsker å drikke øl hjemme etter jobb, bør du gå ut å kjøpe tidlig.

7. Fyllekjøring straffes innen familien (Malaysia):

I Malaysia er det faktisk mulig å måtte sone hvis en annen i familien har blitt tatt for fyllekjøring og ikke betaler boten. 

 TAGS:The Famous Grouse 1LThe Famous Grouse 1L

The Famous Grouse 1L

 

 

 TAGS:Legendario Elixir de CubaLegendario Elixir de Cuba

Legendario Elixir de Cuba

Legg att ein kommentar Verdens mest bisarre alkoholforbud

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *