Misbruk av alkohol kan føre til infertilitet

 TAGS:undefined

Infertilitet er ett av problemene som kan knuse fremtidsdrømmen til par, tallene forteller oss at denne lidelsen påvirker nesten 25% av personer som ønsker å få barn i den vestlige verden.

En studie ved Universitetssykehuset i Århus (Danmark), som nylig publiserte i avisen ABC, har nå avslørt at en av de faktorene kan ha ansvar for manglende evne til å unnfange; det er et overdrevent inntak av alkohol. Ifølge etterforskere, en ukentlig konsum av 14 eller flere enheter alkohol reduserer fruktbarheten hos kvinner.

Det er kjent at alkoholbruk under svangerskapet  – kan være svært skadelig for fosteret, men dataene som kommer frem i den siste studien støtter argumentet at en bør unngå å drikke også når en prøver å unnfange en baby.

Og selv om det kan virke overraskende, viser den samme undersøkelsen også at moderat forbruk, mindre enn 8 enheter alkohol i uken, har ingen effekt på evnen til å formere seg. Men det er sant at det ville være lurt å unngå alkohol under unnfangelsen fordi på et tidspunkt kan vi allerede ha nytt alhokol i svangerskapet, og som vi vet, er dette farlig for fosteret.

Studien ble gjennomført i løpet av et år, og mer enn 6000 danske kvinner i alderen 21-45 ble fulgt. Man overvåket deres alkoholbruk, menstruasjonssykluser, hyppighet av seksuell omgang med sine partnere og forbruk av snus, de delte kvinnene i fem grupper avhengig av enheter alkohol konsumert av deltakerene.

Funnene tyder på at gruppen forbruker 14 eller flere enheter alkohol per uke nådde 12% graviditet rate, mens grupper som konumerte mindre nådde 17%

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

 

 

 TAGS:Pazo Señorans Selección de Añada 2008Pazo Señorans Selección de Añada 2008

Pazo Señorans Selección de Añada 2008

Legg att ein kommentar Misbruk av alkohol kan føre til infertilitet

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *