Hvordan lese vinens etikett

 

 TAGS:undefinedPå en flaske vin er det mange informasjoner og holde sig til. Vinens etikett et en av de vigtigste delene –  sammen med baksideetiketen, typen av flaske, lokket og hetten – inndledningen til vinen er dems indentitet. Uten om det, å nyte dens design (karakteristiske varemerker), vil du finde de vigtigste elementene i vindrue/r, produsenten, eller vinkjeller og vintage.

  1. Druen,  du kan umidelbart avgøre om det er den vin du vil drikke.
  2. Produsent, vingård eller vinmakeren, fordi nogen er ikke så bra som andre.
  3. Års avling, fordi nogen er bedre enn andre, avhengig av værforholdene ved vingården ( i en restaurant, kan du for eksempel kontrolere at jeg får det jeg bestilte,  ellers kan det ikke bli så godt eller det kan bli dyrere).
    I tilleg til disse 3 informationene, vil du opdage: dens alkoholindhold, volumet inhold, indentifikasjon og plassering i vinkjelleren, bottler registrering, terrior og registreringer av helse og export, vinen kan bli forbudt å transportere hvis det står fejl på etiketten.

Angående etikettens rygg på vin flasken, det er der hvor det officielle stempel Reguleringsrådet av PUD, en smaks notat, tips og service eller vin ældringen som nor malt er : Crianza, Reserva eller Gran Reserva.

Og det at lese en vin ettikket kan være så lett som å lese alfabete, men det kan også være så vanskelig som å lese et fremmedspråk, det kommer and på hvem og hvor etiketten kommer fra. Rakne mysteriene som omslutter en flaske med vin før den blir åpnet, les etiketten, gi dig til å skrive en bok, men jeg prøver å gi dig de viktigste nøkleene.

New World etiketter tenderer mot tilnærming av «det er hva det er», med ulike druer eller tydeligt merket blanding, produsenten,  hvor druene og alkoholinnhold lett dyrkes i sikter. I den gamle verden er kjent viner for «maske» nøkkelinformasjon, men dette er ikke sant i det hele tatt. Hvis du vet hva du vil, kan du dekryptere informasjonen med den aktuelle etiketten med svært liten innsats. I stedet for variasjon, den viktigste del av informasjonen er på vin etikett – hvor er vinen. The Old World viner er viner tungt investert i hjemlandet (terroir), ikke nødvendigvis i den spesifikke druen, så hvis du kjenner regionen, da har du også informasjon om mulige druer som gjorde sin vei inn i flasken .

Vi forlater dere noen eksempler som jeg fant tolkning av vin etiketter fra andre land (på engelsk): Italia, Tyskland, Frankrike (Burgund), Frankrike (Alsace), New World… Har du flere eksempler? Noen tvil? Jeg håper på dine kommentarer. 😉

 

 TAGS:Fairview Darling Chenin Blanc 2014Fairview Darling Chenin Blanc 2014

Fairview Darling Chenin Blanc 2014

 

 

 TAGS:Simonsig Cabernet Sauvignon Shiraz 2012Simonsig Cabernet Sauvignon Shiraz 2012

Simonsig Cabernet Sauvignon Shiraz 2012

 

Bilder: Uvinum & Sergio Oliver

 

 

Legg att ein kommentar Hvordan lese vinens etikett

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *