Hvor lenge kan man oppbevare en hvit vin?

 TAGS:undefined

Å bevare så mye av en hvit vin som mulig, finnes det noen funksjoner som trenger å bli identifiset i den ideelle lagring og timing av forbrukerens tid. Noen av dem er surhet og sukker.

Hvite viner, som rødt, kan lagres i flere år. Men vi må ta hensyn til det naturlige og kvaliteten for optimal lagring.

Hvitvin lagring avhenger av når de treffer markedet og dens avl. Hvite viner som går til markedet i begynnelsen av januar bør ikke lagres i mer enn ett år eller ett og et halvt år, mens unge hvite viner som kommer på markedet før jul skal konsumeres før neste sommer. Til sist hvite vin som har eldret i fat kan lagres mellom 2 og 3 år.

Ikke alle hvite viner holder likt. For å komme til rett alder, må de være i samsvar med mange funksjoner, inkludert en nøkkel, surhet. Jo mer syre det er i en vin, jo mer potensielt har den i å bli bevart.

  • Chablis, Muscadet og Sancerre er noen av de mest sure viner. Derfor er det mulig å nyte disse viner i over 15 år. Men for en slik bevaring, er surhet ikke alt, den første vinen må være lagd godt.
  • I tillegg til syrete viner, søte hvite viner holder også godt. Myk, søt eller halvtørr, den vinen kan typisk elderer lett i 30 år.
  • Riesling, spesielt sen høst, er en vin som eldes bra. Surhet og sukker nedtoner gradvis for et resultat av eksepsjonell rundhet når den skal forbrukes.

Det ideelle temperaturen for eldring av hvite viner er vanligvis mellom 10 og 14 grader, dette avgjør utfallet på lagring av vin og kan garantere suksess.

 TAGS:Enate Chardonnay 234 2014Enate Chardonnay 234 2014

Enate Chardonnay 234 2014

 

 

 TAGS:Enate Gewürztraminer 2014Enate Gewürztraminer 2014

Enate Gewürztraminer 2014

 

 

Legg att ein kommentar Hvor lenge kan man oppbevare en hvit vin?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *