Alkoholen gjør at vi føler oss mer sexy

 TAGS:undefined

Franske, amerikanske og nederlandske forskere mener at ved konsum av alkohol knyttes opp mot effekter på vår seksuelle tiltrekning og oppfatning av oss selv. I de studiene som vi i dag vil nevne, gjelder det både whisky, vodka, øl og vin, og vi prøver å finne ut om noen drikker, mer enn andre, påvirker denne oppfatningen. Vil det være forskjell?

Studiet ble gjennomført i en fransk bar, der 19 menn eller kvinner ble bedt om å rangere sin egen attraktivitet og å blåse i en breathalyzer rett etter de ble spurt. Resultatet av studiet levner ingen tvil: jo mer de hadde drukket, desto bedre var oppfatningen av sin egen sex appeal. Da kan vi vel se det som mer eller mindre offisielt det vi hele tiden har trodd.

Men det viktigste er kanskje resultatet av det andre eksperimentet. Sjekk dette:

I andre forsøk avslørte han at: bare personene tror at de drikker alkohol, er nok til å endre noen folks mening om seg selv. I andre forsøket ble 86 ungdommer fortalt at de deltok i en smakstest av en ny drink mint-sitron smak. På den ene siden fikk de en versjon med alkohol, og andre uten. Og innenfor den alkoholfrie gruppen, ble noen fortalt at drikken inneholdt alkohol,.

Når den estimerte tiden som er nødvendig for alkoholen skulle virke, ble det spilt inn en fiktiv reklameannonse.

I etterkant ble deltakerne bedt om å vurdere sine egne prestasjoner på om de var sexy eller ikke og om de synes at fremstod sexy.

  • De som hadde drukket alkohol, og de som ikke hadde det, men trodde de hadde drukket alkohol tolket seg som bedre enn de som ikke hadde drukket alkohol.
  • Det at de som ikke hadde drukket alkohol, vurderte seg mye lavere, er et faktum som får en til å tenke at alkohol både ekte, og fiktiv gir en bedre selvevaluering.

Men det må jo være en illusjon i våre hoder, fordi i virkeligheten, og i henhold til et tredje studie, som viser et helt annet utfall, se her:

Det har lenge vært demonstrert at ansiktssymmetri er forbundet med skjønnhet. Jo mer symmetrisk ansiktet er på begge sider, jo mer vakker er denne person. Vel, i henhold til denne tredje studie, så viser det seg at evnen til å verdsette ansiktssymmetrien hos mennesker veldig komplisert. Det vil si;

Større mengde drikke = mindre kapasitet til å sette pris på symmetri = mindre attraktivt synes folk

I kvinnenes tilfelle kom denne manglende evne mer tydelig frem enn hos mennene.

Nå er spørsmålet: er det en sammenheng? Når vi ser de mindre vakre mennesker på grunn av alkohol, mener vi samtidig at vi selv er flottere?

I Uvinum anbefaler vi alltid et moderat forbruk av alkohol, og ha alltid kontroll over situasjonen. Og hvis du først skal drikke, velg alltid kvalitet.

 

 TAGS:Domaine de Chevalier 2011Domaine de Chevalier 2011

Domaine de Chevalier 2011

 

 

 TAGS:Château Carbonnieux 2008Château Carbonnieux 2008

Château Carbonnieux 2008

Legg att ein kommentar Alkoholen gjør at vi føler oss mer sexy

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *